GENEL BAŞKANIMIZ ESNAFLARIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Milliyet Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay yaşanan ekonomik krizden esnafların derinden etkilendiğini belirterek, kepenk kapatan esnaf sayısının artarak devam ettiğini ve işsizler ordusuna 50 yaş üstü esnafların katıldığını bildirdi.

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, iktidar tarafından seçim öncesi esnaf ve sanatkarlara verilen “7200 prim günü ile emeklilik” sözünün bir an evvel yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Hüseyin Alpay, Milliyetçi Sol Parti olarak esnaf, sanatkar ve Tarım Bağkuru kapsamında olan Bağkur esnafının sorunlarını gündemde tuutuklarını belirterek, “Temmuz ayı itibariyle 3.452,76 TL’ye yükselen Bağkur primi esnaflarımıza ağır gelmektedir. Esnafımız Bağkur primini ödeyemiyor. Bağkur primlerine gerçek anlamda ve günümüz koşulları gereği kademeli ücretlendirme yapılmalı, küçük esnafa prim desteği verilmelidir” dedi.

Alpay açıklamasında, primini ödeyemeyen esnafın ailesi ile birlikte sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamadığına dikkat çekerek, hasta olan esnafların ve esnaf ailelerinin SGK Kurumu’na Bağkur prim borçları olduğunda eczanelerden ilaç alamadıklarını bildirdi. Bu ekonomik koşullarda esnafların yüksek prim ödemelerinin olanaksız olduğunu vurgulayan Alpay, “Prim borcu olan esnafların sağlık hizmetini tam manasıyla alamaması, toplumsal barışı zedelemektedir” ifadelerini kullandı.

“7200 GÜN PRİM SÖZÜ TUTULSUN”

Alpay, iktidar tarafından seçim öncesi esnaf ve sanatkarlara verilen “7200 prim günü ile emeklilik” sözününü de hatırlatarak bu vaadin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Alpay, “Kapsamda bir daraltma yapmadan, basit-gerçek usul ayrımına gitmeden bütüne snafı kapsayacak bir çalışmayı bir an evvel yasalaştırmaları gerekmektedir. 99 öncesi Bağkur’luları ise SGK şartlarında emekli etmeleri kaçınılmazdır” görüşünü savundu.

“TESCİL VE İHYA EN BÜYÜK BEKLENTİLER ARASINDA”

Alpay, Bağkur’luların en büyük beklentileri arasında yer alan tescil ve ihya konularında da gerekli adımların atılması gerektiğini belirterek, “Bağkur ve Tarım Bağkuru kapsamındaki bütün yurttaşlarımıza nefes aldıracak tedbirlerin yasalaşması kaçınılmazdır” değerlendirmesinde bulundu.

“ESNAFLAR KEPENK KAPATIYOR”

Alpay açıklamasında ayrıca yaşanan ekonomik krizden en çok esnafların etkilendiğini savunarak şu görüşleri savundu:

“Esnaf Bağ-Kur primini ödeyemiyor, ilaç alamıyor, eşine, çocuklarına sağlık hizmeti sunamıyor ve evine ekmek götüremiyor. Yaşı 50’yi aşan esnaf kepenk kapatıyor, işsiz kalıyor, aileler dağılıyor. Perişanlık diz boyu. Büyükşehirler ve Anadolu’daki esnaflar ekonomik krizin en büyük mağdurları. Bu ülkede toplumsal barışı tesis etmenin yolu esnaf, sanatkar ve çiftçilerin de yer aldığı emekçi kesimlerini mutlu edecek tedbirlerden geçmektedir. Parlamentoyu bir an evvel bu tedbirleri almaya davet ediyoruz.”

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Zaten bir hesabım var

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ