“MECLİSİN TATİLDE OLMASI DOĞRU DEĞİL”

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, önümüzdeki hafta olağanüstü toplanacak TBMM’de esnafların emeklilik reformu ile ilgili yasanın ele alınmasını beklediklerini açıkladı. Alpay, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal anlamda olağanüstü dönemlerden geçtiğini öne sürerek, “Bu koşullarda meclisin kapalı olması doğru değil. 85 milyon insanımız geçim sıkıntısıyla mücadele ederken, TBMM’nin tatilde olmasının izahı yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, hükümetin seçim öncesinde esnaflara verdiği “7200 prim günü ile emeklilik” sözünün 1 Ekim’den önce yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin başvurusu üzerine 25 Temmuz Salı günü toplanacağını hatırlatan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Olağanüstü toplanan meclis; başta esnaf, sanatkâr ve Tarım Bağkur’luların beklediği 7200 prim günü düzenlemesi olmak üzere, esnafın yararına dönük ihya ve tescil sorunlarının çözüme kavuşması için gerekli yasal düzenlemeleri yapmalıdır” dedi.

“MECLİS’İN TATİLDE OLMASI DOĞRU DEĞİL”

Meclisin yasama dönemi sonunda verdiği tatil kararının hiç olmazsa bu yıl uygulanmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Alpay, “85 milyon insanımız geçim sıkıntısıyla mücadele ederken, TBMM’nin tatilde olması doğru değildir. Ardı arkası kesilmeyen zamların geriye alınması, emekçi halkın sırtına yüklenen vergilerin iptal edilmesi ve vatandaşlarımızın yararına düzenlemelerin yapılması kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.

Alpay yazılı açıklamasında ayrıca, ülkede yaşanan ekonomik krizin toplumda oluşturduğu tahribatı gidermek için bütün siyasi partilere çağrıda bulunarak, iktidar ve muhalefetin Türkiye’nin yararına olacak her tedbirde birlikte hareket etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Zaten bir hesabım var

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ