Milli Sol: ‘Meclis açılır açılmaz esnafın yüzünü güldürsün’

Teşkilat çalışmaları kapsamında memleketi Tokat’ta açıklamalarda bulunan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı gazeteci Hüseyin Alpay, “1 Ekim’de açılacak TBMM, siyasi iktidarın ‘7200 prim günü’ vaadini gerçek uslu/basit usul ayrımı olmadan derhal yasalaştırmalıdır” dedi.

Genel Başkan Hüseyin Alpay’ın basın açıklaması başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere ulusal, bölgesel ve yerel gazetelerde geniş yer aldı.

“Zafer Partisi için Yargıtay’a gidiyoruz”

Alpay açıklamalarında “DSP işgal altındaydı, Ecevit’lerin misyonunu Milliyetçi Sol Parti’de sürdürmek için partimizi kurduk. 40’a yakın ilde teşkilatımız hazır” ifadelerine yer verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı da eleştiren Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Zafer Partisi ve onun genel başkanı Ümit Özdağ ‘milli güvenlik sorunu’ haline geldi. Sığınmacılar üzerinden toplumu geriyor, milletimizi kutuplaştırıyorlar. Zafer Partisi’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na re’sen başvuruyoruz” diye konuştu.

“Esnaf” vurgusu

Açıklamalarında “esnafların sorunlarına yönelik özel vurgu” yapan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Alpay, “Siftahsız dükkân kapatan esnaf Bağ-Kur primini ödeyemediği için eczaneden ilaç alamıyor, seçim öncesi esnafa verilen ‘7200 prim günü’ vaadi gerçek uslu/basit usul ayrımı olmadan TBMM açılır açılmaz yasalaşmalı, esnafımızın rahat nefes alması sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Hüseyin Alpay Anayasa tartışmalarına da değinerek, “Yeni Anayasa çalışmalarını destekliyoruz. 12 Eylül 1980’in darbe anayasasından bir an evvel kurtulmalıyız. Özgürlükçü ve üniter yapımızı güvenceye alacak yeni anayasa için muhalefeti ve iktidarı birlikte çalışma yapmaya çağırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Zaten bir hesabım var

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ