Genel Baaşkanımız Alpay: Bağ-Kur’luların gözü kulağı TBMM’de

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, Bağ-Kur’luların gözü ve kulağının mecliste olduğunu söyledi.

Alpay, kamuoyunun Bağ–Kur’da prim gününün 9000’den 7200’e indirilmesi hakkındaki yasa teklifinin bir an önce meclis genel kuruluna gelerek yasalaşması beklediğini belirterek, “Gerçek usul-basit usul ayrımı yapılmadan, bütün Bağ-Kur’lulara 7200 prim günü uygulanmalıdır” dedi.

Milliyetçi Sol Parti olarak başta esnaf ev sanatkârlar olmak üzere bütün Bağ-Kur’luların sorunlarını gündemde tuttuklarını belirten Genel Başkan Alpay, şunları kaydetti:

“99 öncesi Bağ-Kur’lular SGK şartlarında emekli olmalı, tescil sorunu çözülmeli, staj-çıraklık başlangıcı sigorta başlangıcı sayılmalı, borçlar avantajlı ihya ile hesaplanmalı ve esnafa prim desteği verilmelidir”

“Bugünün temel talepleri arasında; Bağ-Kur’daki 9 bin prim gününün 7 bin 200’e eşitlenmesi ile birlikte, 1999 öncesi Bağ-Kur’luların SGK şartlarında emeklilik haklarının gerçekleştirilmesi yer almaktadır. Vergi dairesine kayıt olmuş fakat Bağ-Kur’a kayıt olmamış esnaflarımızın tescil haklarının verilmesi, staj ve çıraklık başlangıç tarihlerinin uzun vadeli sigortalılık başlangıç tarihi olarak kabul ve tescil edilmesi de en önemli beklentiler arasındadır. Öte yandan Bağ-Kur borçlarının avantajlı ihya ile hesaplanması ve Bağ-Kur’lu esnaflarımıza prim desteği sağlanması da yasal düzenlemeler ile mutlaka sağlanmalıdır.”

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Zaten bir hesabım var

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ